En aquest apartat podeu trobar tota la programació de l’Eco Sant Cugat 2014. Començant amb els actes previs, i totes les activitats del diumenge 28 de setembre!

També us podeu descarregar el tríptic d’enguany AQUÍ!

Programa Eco Sant Cugat 2014

 • Dissabte 20 de setembre

  A LES 18H, BICICLETADA POPULAR. Emmarcada en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sortida des de la Plaça del Sindicat de Sant Cugat Sesgarrigues.

  Passeig amb bicicleta apta per a tots els públics pel municipi de Sant Cugat Sesgarrigues. Hi haurà cotxe- escombra, obsequis pels participants i pica-pica al finalitzar l’acte.


 • Diumenge 21 de setembre

  A LES 9H, 3a CAMIKURSA de la Font del Cuscó.Comprèn una mitja marató de muntanya, una cursa de 10 Km, dos curses infantils (fins a 9 anys i de 10 a 15) i una caminada popular fins a la Font del Cuscó.

  Per a més informació, podeu visitar el web: camikursa.cat. Organitzat per l’Associació esportiva Correm per la Terra amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues, l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès i la col·laboració dels Amics de la Font del Cuscó, la Penya Blaugrana, els Diables Sexes Foc i la colla de grallers Pica-Soques. 


 • Divendres 26 de setembre

  A l’espai Conferències i Exposicions (Centre Cívic):

  → DE 18H A 21h, EXPOSICIONS:

  Mancomunitat Penedès Garraf. Aquesta exposició mostra alguns dels impactes ambientals que generen els residus sobre el planeta i els impactes socials sobre diferents territoris i sobre la ciutadania d’arreu del món, i pretén donar una visió de la problemàtica dels residus a nivell global perseguint l’objectiu de ser i de fer una crida a la ciutadania per avançar cap a una societat més responsable, ecològica i solidària.
  Entrepobles Penedès.  Aquesta exposició mostra com la fi dels recursos naturals i la capacitat de la terra per absorbir la contaminació pot estar comprometent les futures generacions, i ens proposarà alternatives per canviar els nostres hàbits.

  → A LES 19H, XERRADA: REFLEXIONS SOBRE ALTERNATIVES AL CAPITALISME. 

  A càrrec del Seminari d’Economia Crítica Taifa, format majoritàriament per persones que provenen de les facultats d’Economia. L’objectiu de la seva tasca és entendre quines són les variables que regeixen la societat i participar, junt amb els moviments socials, en la transformació cap una societat ecològicament viable i més justa.


 • Dissabte 27 de setembre

  A l’espai Conferències i Exposicions (Centre Cívic):

  → DE 18H A 21H, EXPOSICIONS:

  Mancomunitat Penedès Garraf. Aquesta exposició mostra alguns dels impactes ambientals que generen els residus sobre el planeta i els impactes socials sobre diferents territoris i sobre la ciutadania d’arreu del món, i pretén donar una visió de la problemàtica dels residus a nivell global perseguint l’objectiu de ser i de fer una crida a la ciutadania per avançar cap a una societat més responsable, ecològica i solidària.
  Entrepobles Penedès.  Aquesta exposició mostra com la fi dels recursos naturals i la capacitat de la terra per absorbir la contaminació pot estar comprometent les futures generacions, i ens proposarà alternatives per canviar els nostres hàbits.

  → A LES 18H, XERRADA – TALLER: ALIMENTACIÓ SALUDABLE, ECOLÒGICA I MACROBIÒTICA.  A càrrec d’Agnès Pérez de l’Escola Macrobiòtica Ca l’Agnès de Cubelles, amb la coordinació de l’Associació Amics de la Font del Cuscó. Explicarem com es pot aconseguir una alimentació sana consumint aliments ecològics i locals i, al mateix temps, afavorir l’agricultura ecològica i de proximitat.

  → A LES 20H, XERRADA: COM ESTALVIAR ELECTRICITAT A CASA. A càrrec de l’Associació Amics de la Font del Cuscó i amb el suport de la secció de Medi Ambient de l’Institut d’Estudis Penedesencs. L’objectiu és explicar, d’una manera pràctica, que podem estalviar electricitat si coneixem què consumeix cada aparell elèctric que tenim a casa. Es mostrarà com funciona un mesurador de consums elèctrics i també es provaran diferents tipus de bombetes let.


 • ECO SANT CUGAT: Diumenge 28 de setembre

  A LES 9H,

  CAMINADA POPULAR PER VINYES, BOSCOS I PUNTS D’INTERÈS DE LA ZONA. Des de la Plaça de l’Església de Sant Cugat Sesgarrigues. Organitzada pel Col·lectiu ecologista Bosc Verd i guiada per Toni Inglada. Patrocinada per Mas Comtal.

  Caminada de dificultat fàcil/mitjana, que passa per punts d’interès del ric patrimoni artístic penedesenc, com l’ermita de la Mare de Déu de Llinda, el monestir de Sant Sebastià dels Gorgs o l’església de Sant Pere d’Avinyó. Recomanable pal o bastó. Amb refrigeri a l’acabar.

  A LES 9.30H,

  BICICLETADA POPULAR VILAFRANCA – SANT CUGAT SESGARRIGUES. Des de l’estació d’autobusos de Vilafranca. Organitzada pel CEP Centre Excursionista del Penedès i patrocinada per Fleca Fontanals.

  Passeig amb bicicleta apta per a tots els públics des de Vilafranca fins a Sant Cugat Sesgarrigues. Amb pica- pica pels participants.

  DE 10H A 19H,

  MERCAT D’INTERCANVI, SEGONA MÀ O DONACIÓ. A la plaça de Joan Sangenís. Organitzat per EcoXarxa Penedès.

  Es tracta de donar un nou ús a objectes que encara poden ser aprofitats, i promoure el consum responsable. Es poden intercanviar, regalar, comprar o vendre bens o serveis, sempre que siguin de segona mà i estiguin en bon estat. Per reservar un espai o per demanar més informació: 619 37 80 46

  DE 10H A 13H I DE 15H A LES 18H,

  PORTES OBERTES AL MUSEU EL FORN- EXPOSICIÓ RURAL. A l’edifici El Forn.

  DE 17H A 18H,

  VISITA A L’EXPOSICIÓ DE CAL PAU VIDAL I A LA FRESQUERA DE LA PLAÇA DE L’ESGLÉSIA,  comentada per Rosa Escala. Per a la visita cal inscriure’s a l’estand de l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues.  DE 10H A 20H,

  ESTANDS I EXPOSITORS. Amb una important mostra de temes i productes vinculats al medi ambient: les energies renovables, l’arquitectura i construcció sostenible, el comerç just, l’educació mediambiental, la mobilitat sostenible, els productes agroalimentaris i els productes ecològics i de proximitat.

  A LES 11H,

  ARRIBADA DE LES AUTORITATS, salutació de l’alcaldessa i tomb per l’Espai Firal d’estands i expositors.

  A LES 12H,

  PARLAMENTS DE LES AUTORITATS PRESENTS.

  DE 12.30H A 19H,

  MICROXERRADES DE DIVULGACIÓ EMPRESARIAL:

  12.30H – Xerrada. Presentació de Eticom – Som Connexió, cooperativa de consumidors de telefonia i internet.

  13.30H – Xerrada. Les energies renovables a les vostres llars, a càrrec de Marc Carbó de l’empresa Fototèrmic.

  17.00H – Xerrada. Com estalviar amb la biomassa fins a un 70% de despesa en calefacció, a càrrec de Carles Vallès de l’empresa Smart Flames.

  18.00H – Xerrada. La recollida d’olis vegetals usats a les escoles,a càrrec de Nou Verd.

  A LES 19.30H,

  CLOENDA. CONCERT DE GRALLES. Organitzat per la colla de grallers Pica-Soques de Sant Cugat Sesgarrigues.


   

  D’11.00H A 19.00H – Espai de l’Eva. Un lloc on fer una parada i gaudir amb degustacions de creps Faitavecamour dolços i salats, sucs de fruita i infusions medicinals. Associació Amics de la Font del Cuscó de Sant Cugat Sesgarrigues.

  D’11.00H A 19.00H – Parades informatives relacionades amb l’Espai Salut. També comptarem amb la presència de Josep Gili, mestre de reiki.

   

  11.00H – Taller de Txi Kung i Sons Curatius. A càrrec de Mònica Ruiz Grases, doctora en bioquímica per la UB i professora de Tai Txi – Txi Kung.

  11.00H – Ioga sensitiu: Escoltem el cos per a assaborir el silenci de la ment. A càrrec de Sònia Pacheco, professora de ioga

  11.00H – Coaching, PNL, Gestalt, Constel·lacions familiars… ai, quin lio!!! Per a què m’ajuden les tècniques humanistes? A càrrec de Sonia Talabante, directora del centre de creixement i formació “Retroba’t”, terapeuta gestalt i educadora social.

   

  12.30H – Taller: La metàfora, una eina per retrobar-me. A càrrec d’Anna Esteve, directora del centre de creixement i formació “Retroba’t”, psicòloga i terapeuta gestalt.

  12.30H – Coaching i el Poder de les Converses. A càrrec de Claudia Fuentealba Vergara, coach ontològica, formada en “Cos i Moviment en el Coaching”, en ioga, en teràpia floral i PNL.

  12.30H – Taller d’arteràpia: El diàleg sense paraules per a pares i fills. A càrrec de Laura Tous, arterapeuta i llicenciada en Belles Arts.

   

  17.00H – Xerrada: La comunicació connectiva. A càrrec de Franzina Balagué, logopeda, facilitadora de tallers de veu i comunicació. Rehabilitació holística de la veu i Olga Pérez, psicòloga i facilitació de grups.

  17.00H – Taller de constel·lacions familiars. A càrrec de Hedy Kramer, psicòloga i facilitadora de constel·lacions.

   

  18.30H – La Salut, font d’energia renovable. A càrrec de Laura Rucio, del centre Ara Salut, psicòloga especialitzada en teràpia gestalt i intervenció psico- corporal i Àngel Calvo, professor de Tai-txi.

  18.30H – Classe de ioga i concert de cuencos. A càrrec de Montse Sánchez, professora de ioga i Lucía González, gemmoterapeuta.

   


  DE 10H A 20H
  EXPOSICIONS:
  SOS PLANETA. Mancomunitat Penedès Garraf.  Aquesta exposició mostra alguns dels impactes ambientals que generen els residus sobre el planeta i els impactes socials sobre diferents territoris i sobre la ciutadania d’arreu del món, i pretén donar una visió de la problemàtica dels residus a nivell global perseguint l’objectiu de ser i de fer una crida a la ciutadania per avançar cap a una societat més responsable, ecològica i solidària.
  ELS LÍMITS DEL CREIXEMENT. Entrepobles Penedès.  Aquesta exposició mostra com la fi dels recursos naturals i la capacitat de la terra per absorbir la contaminació pot estar comprometent les futures generacions, i ens proposarà alternatives per canviar els nostres hàbits.

  A LES 10.30H,

  TALLER DE MELMELADA DE TOMÀQUET I ALBERGÍNIA. Per aprendre a fer melmelades de la manera més tradicional. Organitzat pel Taller de Cuina de Sant Cugat Sesgarrigues. A la cuina del Centre Cívic. Places limitades. Inscripcions a info@ecosantcugat.cat


  D’11H A 19.30H,
  ACTIVITATS LÚDIQUES PER A TOTS ELS PÚBLICS.
  Taller de Clauers Aromàtics. Una manera ben aromàtica de tenir les claus sempre a mà. L’olor relaxant de l’espígol ens perfumarà l’ambient i ens acompanyarà durant tot el dia. Taller per a totes les edats. A càrrec de Molí del Foix, Centre d’interpretació Històric i Natural de Santa Margarida i els Monjos.
  Mans, manetes! Taller de manualitats amb materials reciclables. A càrrec del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf.
  Taller dels Sentits. Convidem a descobrir el nostre entorn a través dels nostres cinc sentits. El taller tindrà dos nivells de dificultat, per infants i adults. També hi haurà informació i una prova pràctica de com estalviar energia a la casa. A càrrec de l’associació Amics de la Font del Cuscó de Sant Cugat Sesgarrigues.
  Jocs africans amb material reciclat. Jocs tradicionals africans per fer i compartir amb la família i els amics, tots ells realitzats amb material reciclat a càrrec de [re]CREA.
  Inflable de la neu. Inflable amb diversos obstacles i un iglú al mig per edats de 3 a 12 anys.
  Divertixocs. Autos de xoc ecològics amb seients per a dues persones i apte per a totes les edats.


  DE 12H A 16H,

  Es podrà degustar el menú ecològic de la fira de l’Encant del Penedès i La Nau del Serafí, degustacions de vi i cava de Mas Comtal i les postres de la Fleca Fontanals.