Espai Salut

5a edició de l’Espai Salut

Edició 2017 Noticies

L’Espai Salut arriba a la 5a edició a de l’Eco Sant Cugat. Aquest és un espai paral·lel a la fira dedicat a les activitats i accions que fomenten la salut personal i col·lectiva, que s’ha anat consolidant durant els darrers anys, gràcies a la col·laboració d’Ecoxarxa Penedès.

Aquest any l’Espai Salut tindrà 3 espais diferents: menjador nou, sala polivalent i pati exterior.

En aquest espai podreu trobar xerrades i tallers divulgatius relacionats amb la salut en el seu sentit més ampli: alimentació, exercici, relacions, emocions, creativitat… com són teràpies naturals, tècniques manuals, energètiques, de creixement personal i/o espiritual, etc.

També hi haurà diversos expositors integrats al conjunt de la fira que oferiran o comercialitzaran, amb intercanvi monetari o moneda social, productes o serveis relacionats amb l’àmbit de la salut (alimentació ecològica, plantes medicinals, cosmètics, minerals, encens, llibres de creixement personal, demostracions de tècniques manuals o energètiques, com reiki, shiatsu, reflexologia, massatge cranial, etc.).

LES ACTIVITATS DE L’ESPAI SALUT

El diumenge 24 de setembre, des de les 11h del matí i fins les 20h de la tarda, hem planificat les activitats (totes elles gratuïtes) que a continuació us detallem:

 

D’11h a 19h – Espai de l’Eva. Un lloc on fer una parada i gaudir amb degustacions de creps Faitavecamour dolços i salats i begudes saludables.

11.00h – Taller de coaching: La importància de reconèixer el que necessito. Taller de coaching a través del qual podràs comprendre i connectar amb allò que necessites per als diferents àmbits de la teva vida. A càrrec de Claudia Fabiola Fuentealba. Coach ontològica i facilitadora de constel·lacions familiars.

Espai: a la sala polivalent

11.00h – Taller d’automassatge: Holimoments, les vacances del dia a dia. Sessió de moviments suaus i sentits com a auto-massatge per a relaxar el cos i assaborir la calma mental. Impartit per Regina Carbó, tècnica esportiva reconeguda per la Generalitat. Si tens la teva estoreta, porta-la!

Espai: al menjador

11.00h – El poder de l’aigua i dels imants per a la teva salut. Tècniques ràpides, senzilles i efectives per millorar la salut amb elements comuns com aigua pura i dos simples imants. A càrrec de Jesús Boj, diplomat en teràpia CLARK i medicina ayurvèdica – tècnic en biorresonància i Biomagnetisme.

Espai: al pati exterior

12.30h – Ioga nidra: tècniques de relaxació. Mitjançant aquestes tècniques aprenem a relaxar-nos de manera conscient. L’estat de relaxació s’aconsegueix quan la ment s’aquieta i podem millor l’esquema corporal, la capacitat de concentració, desenvolupar la memòria, augmentar el coneixement, la creativitat, descobrir el nostre potencial interior, reestructurar la ment en positiu, etc. A càrrec de Francesc Martínez, professor de ioga i terapeuta holístic..

Espai: al menjador

12.30h – Cercle de dones: tocant el femení. Un espai per al retrobament amb l’essència del femení, la seva força interior, l’energia que porta la seva anatomia, els seus cicles naturals, el potencial que cada part del seu cos, la seva sexualitat, tot el poder de l’univers femení. A càrrec de Mercè Salat Cuscó, psicòloga, terapeuta i formadora de mindfullness.

Espai: a la sala polivalent

12.30h – Psicorgànic: moviment, dansa i teràpia orgànica. Es presenten tres eines per retrobar el benestar, la felicitat i el plaer de viure: què és el Psicorgànic, exercicis suaus i fluids de moviment orgànic, que ens ajudaran a enfortir el cos, harmonitzar les emocions i calmar la ment, i una mini sessió de dansa orgànica, que ens aporta vitalitat i alegria, mitjançant la expressió lliure del moviment corporal. A càrrec de Susana Ros, facilitadora i terapeuta de diverses tècniques psico-corporals i constel·ladora familiar.

Espai: al pati exterior

 Salut

17.00h – La família i l’educació en un entorn tecnològicament saludable. Les noves tecnologies ens ofereixen confort, però estem segurs si són biocompatibles amb les nostres llars i centres educatius? Què contamina més, una bombeta LED, el WiFi, un telèfon mòbil o un nou comptador intel·ligent de consum elèctric? A càrrec d’en Juan Antonio Rivera Vila, assessor en salut de l’hàbitat, geobiologia, contaminació electromagnètica i bioconstrucció format a l’International Institute for Building-Biology and Ecology.

Espai: al menjador

 

17.00h – Llavors ecològiques per a un benestar emocional en l’àmbit familiar. Mini-taller d’autoconeixement dirigit a adults que acompanyen infants en el seu creixement. Identificarem alguns recursos i en descobrirem d’altres, amb l’objectiu d’avançar cap a la construcció d’un model educatiu més sostenible, equilibrat i just. Presentació de la programació d’activitats pel curs 2017-2018 de l’Escola Pim. A càrrec d’Eva Garcia, formadora de la Fundació Àmbit Institut d’Ecologia Emocional i de l’Escola de Pares i Mares de l’Alt Penedès.

Espai: a la sala polivalent

17.00h – Womb Yoga®. És un Ioga que nodreix a la dona en cada etapa de la seva vida, a nivell emocional, espiritual, físic i mental. Sincronitzem els nostres ritmes amb els de la Mare Terra, acollint una espiritualitat femenina i diferents tradicions ancestrals. A càrrec de Laura Garcia “Chiwayan”, terapeuta manual i energètica, Womb Yoga®, Moon Mother Avançada, Teixidora de Vida.

Espai: al pati exterior

 

18.30h – Escull la vida que desitges. Constel·lacions familiars i art teràpia. Constel·lacions familiars i art teràpia: una mirada interna dels teus desitjos per a focalitzar cap allò que verdaderament t’importa. A càrrec de Hedy Kramer, psicòloga, art terapeuta, teatre terapeuta i facilitadora de constel·lacions familiars.

Espai: a la sala polivalent

18.30h – Taller de coaching: Gestionar l’energia vital per a una vida harmònica i sostenible. Conèixer les nostres fonts energètiques, així com els nostres desaigües (els espais per on se’ns escapa l’energia): què ens renova i què ens esgota. Entendre com gestionem la nostra energia vital en el dia a dia i què necessitaríem canviar per a una gestió energètica més sostenible. Comprendre la interrelació entre els nostres pensaments, les nostres emocions, la nostra corporalitat i la nostra energia vital. Prendre consciència de la nostra pròpia capacitat de regeneració energètica per a avançar cap a una vida més plena i harmònica. A càrrec de Laura Giménez Gual.

Espai: al menjador

18.30h – Dansa el teu mandala. La finalitat d’aquesta dansa meditativa és entrar en connexió amb el propi cos, la connexió terra univers i sentir la unitat del tot. A través d’una dansa circular, sentint els cercles del nostre cos, arrelant i connectant. A càrrec d’Elena Baasima, terapeuta a través de la dansa.

Espai: al pati exterior