Conferència de Mariano Bueno

Edició 2017 Noticies

El divendres 22 de setembre, visitarà Sant Cugat Sesgarrigues l’expert, pioner i divulgador de l’agricultura ecològica, la geobiologia, la bioconstrucció i les alternatives de vida més saludables Mariano Bueno.

Conferència

A partir de les 19h farà una conferència titulada CULTIVAR SALUT, cultivant el teu hort ecològic – amb plantes medicinals – i menjant més saludable.

Al llarg de la conferència, Mariano Bueno compartirà les seves experiències per tal millorar la nostra salut, i contribuir a la millora de l’entorn, cultivant fàcilment els nostres propis aliments i les plantes remeieres; i coneixent les bases de l’alimentació i les opcions de vida més saludables.

Mariano Bueno va néixer a Benicarló el 1958. El seu interès per l’agricultura, a més de venir-li per tradició familiar, és una vocació personal. Des de molt jove va comprendre les greus conseqüències de l’abús de plaguicides i adobs químics tenen per a la naturalesa i la salut dels consumidors, el que el va portar a estudiar i investigar mètodes agrícoles més respectuosos i saludables.

Va estudiar i va practicar l’agricultura biològica al sud de França i, el 1983, es va establir a Benicarló per dedicar-se a conrear i comercialitzar els seus productes. Va participar activament en iniciatives com el Movimiento Alternativo Rural (MAR) o la Coordinadora de Agricultura Ecológica (CAE).

Actualment conserva un hort ecològic, encara que només per a consum familiar, ja que les seves investigacions sobre la influència de les radiacions en la salut l’han portat a centrar-se en temes com la Geogiología i la Bioconstrucció.

És autor de llibres clàssics sobre els temes esmentats i ha impartit nombrosos cursos sobre agricultura ecològica, geobiologia i bioconstrucció a Espanya, França i Hispanoamèrica i ha estat ponent en congressos internacionals.

Des dels anys 80 ha desenvolupat una interessant tasca investigadora, divulgativa i docent, al principi a través de la creació del Centre Mediterrani d’Investigació Geobiologia, i des de 1991, per mitjà de l’Associació d’Estudis Geobiològics GEA, de la qual va ser president fins finals dels 90.

La seva trajectòria personal i professional li han permès abastar àrees tan variades com la física, la biologia, l’ecologia, la psicologia, l’alimentació sana o la salut natural. A més dels múltiples cursos teoricopràctics que imparteix en diversos centres i universitats -tant del nostre país com de Llatinoamèrica-, col·labora amb revistes de salut natural i agricultura ecològica. També participa freqüentment en seminaris o congressos com a ponent, i en programes de ràdio i televisió.

És autor, així mateix, dels populars llibres Vivir en casa sana, El huerto familiar ecológico, Fluir con la vida y La muerte, El nacimiento a una nueva vida.

Aquesta conferència serà el divendres 22 de setembre a les 19h a l’Auditori de Sant Cugat Sesgarrigues, i l’entrada serà gratuïta.

Conferència 2016

Els 3 porquets a la recerca d’una nova llar

Paral·lelament a la conferència del Mariano, farem el taller Els 3 porquets a la recerca d’una nova llar. Tot escoltant el conte dels 3 porquets, construirem les seves cases, ens plantejarem com viuen i començarem a integrar els valors de la bioconstrucció, la sostenibilitat i la cooperació, sent respectuosos amb el medi ambient.

Activitat adreçada per a infants de 5 a 8 anys i durant el taller s’utilitzarà material com el fang o la palla, i per això és recomanable dur roba vella per què ens embrutarem les mans!

Aquesta activitat anirà a càrrec de la Renadivola, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. També començarà a les 19h al Centre Cívic de Sant Cugat Sesgarrigues.