Cinquena Mostra Audiovisual de Medi Ambient del Penedès

Edició 2019 Noticies

Aquest any se celebrarà la cinquena MOSTRA AUDIOVISUAL DE MEDI AMBIENT DEL PENEDÈS.

Serà el dissabte 28 de setembre a partir de les 18.00h, a l’auditori del Centre Cívic i l’entrada és gratuïta.

La mostra constarà de 4 projeccions relacionades amb temàtiques mediambientals i ecològiques.

Les projeccions seran les següents:

Bikes, una aventura sobre ruedas (2019). Enmig de muntanyes, boscos i rierols, Spokesville és una petita ciutat molt especial, principalment perquè està habitada en la seva totalitat per … adorables bicicletes! En ella hi viu el nostre protagonista, el valent Speedy, una bicicleta de muntanya. Spokesville és una ciutat màgica i multicolor, amb aire net i carrers impecables. La vida per als ciutadans de les bicicletes és idíl·lica, fins que un dia, un nou i sorprenent artefacte, el motor de gasolina, arriba a la ciutat. El que segueix és una emocionant i divertida aventura que farà que Speedy es converteixi en el líder involuntari d’un grup d’activistes ambientals, els que estan decidits a evitar que el motor de gasolina contamini seu refugi verge. Nominada als Goya de 2019. (durada 92’)

Al descans podrem fer un mos a càrrec dels alumnes de 6è de l’Escola Les Vinyes.

I a partir de les 20.00h:

Restauració de barraques (2019). Un grup de veterans excursionistes, i jubilats, del Centre Excursionista del Penedès expliquen la seva afició per la restauració de barraques de pedra seca. (durada 16’)

Col·labora: Institut d’Estudis Penedesencs  

Latinoamérica es Mujer (2019). Mostra la diversitat de veus de dones, de diferents territoris d’Amèrica Llatina, la seva fortalesa i capacitat de resistència en la defensa dels drets humans. Una història coral de dones defensores de la vida, de l’aigua, del territori per a la cura i sostenibilitat de vides dignes. Una mirada des de la interseccionalitat que visibilitza les múltiples discriminacions existents i, la necessitat d’una consciència sobre els impactes humans i ambientals de l’extra activisme i del nostre model de consum. Dones teixidores d’aquest altre món possible. Sense genocides, sense mega empreses, sense opressions, sense racismes. Premi “Berta Càceres” de la quarta edició del festival Dona’m Cine. (durada 20’)

Col·labora: Entrepobles Penedès

 

foto-clip-marcenca-serp-boca-niu

Tallant el Cel – Els ocells rapinyaires del Foix (2019). Documental que ens ensenya la vida dels ocells més poderosos que tenim al Penedès; els rapinyaires (àligues, falcons, mussols…), uns ocells esquius que sovint passen per damunt nostre tallant el cel. Descobrirem com són, on viuen, com cacen, la seva reproducció i moltes coses més.

Tot i que el documental se centra en les terres del Foix, l’abast dels seus continguts són extrapolables a tot el Penedès i a la major part de Catalunya. Després d’una extensa introducció sobre el món dels ocells rapinyaires, el treball engloba diversos blocs que aprofundeixen en aspectes com ara l’alimentació, les problemàtiques que afecten aquests ocells i també la reproducció.

El documental, filmat els darrers anys, ha estat estrenat aquest 2019 per l’equip d’EDN – Estudi divulgació natura, sota la direcció de Xavier Bayer i el muntatge de Pep Guasch. Les imatges han estat enregistrades al llarg de més de 10 anys al Penedès i a diverses contrades de Catalunya. El projecte ha estat impulsat pel Centre de Documentació del Parc del Foix. (Durada 60’)