En aquest apartat podeu trobar tota la programació de l’Eco Sant Cugat 2020, que se celebrarà els dies 25, 26 i 27 de setembre.

En una edició marcada per la pandèmia de la Covid-19, l’organització de l’Eco Sant Cugat ha decidit no realitzar actes que puguin comportar aglomeracions de gent pels carrers del municipi. Tot i això, si que s’han organitzat diferents activitats de format reduït i a l’aire lliure per poder celebrar la 18a edició de la fira.

Totes les activitats son gratuïtes i amb aforament limitat, ja que s’adaptaran a les mesures de contenció de la Covid-19. Si no voleu venir presencialment, podreu seguir les xerrades i conferències en Streaming a través del canal de YOUTUBE de l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues.

Us podeu descarregar el tríptic d’enguany AQUÍ o visualitzar totes les activitats a continuació:

Programa Eco Sant Cugat 2020

 • Divendres 25 de setembre

  Al Centre Cívic:

  → A LES 19H,

  ACTE INAUGURAL DE BENVINGUDA DE L’ECO SANT CUGAT.

  → A LES 19.05H,

  CONFERÈNCIA: CRISI AMBIENTAL, UNA CRISI CIVILITZATÒRIA.

  A càrrec de Martí Boada, doctor en Ciències Ambientals, geògraf, naturalista i assessor científic de la UNESCO.

  Vivim una crisi mediambiental sense precedents, que afecta de forma transversal a totes les civilitzacions. Farem una reflexió del moment històric que estem vivint, un repàs a l’emergència climàtica i els impactes al medi a escala mundial i a escala de país.

  → A LES 21.30H,

  PASSEJADA NATURALISTA GUIADA A LA FONT DEL CUSCÓ.

  Passejada i sopar a la Font del Cuscó acompanyats del naturalista Joan Compte, el qual ens descobrirà al llarg del recorregut la petita fauna amagada del nostre entorn i ens donarà explicacions sobre determinades espècies vegetals i animals. Cal portar sopar, calçat adequat, aigua, mascareta i llanterna. Sortida des del Pati de l’1 d’octubre de 2017.


 • Dissabte 26 de setembre

  →  A LES 10H,

  TALLER KUNDALINI IOGA.

  Coneixerem una tècnica mil.lenària coneguda com el Ioga de la Consciència, que es basa en sèries d´exercicis i respiracions en un ordre específic (kriyes) que potencien els òrgans i sistemes del cos, canvien patrons mentals, milloren la salut i transformen l´estat d´ànim de la persona practicant, aconseguint benestar i vitalitat. Places limitades, inscripció prèvia a: info@ecosantcugat.cat

  → A LES 12H,

  XERRADA: COM MENJAR MÉS SA I SOSTENIBLE PER CUIDAR-NOS I ALHORA CUIDAR EL MEDI AMBIENT.

  A càrrec d’Ester Milà Huguet, Dietista-Nutricionista col•legiada núm. 852

  Et sonen els termes ecològic, de proximitat, de temporada? Parlem clar i desmuntem mites sobre alimentació saludable i compatible amb una producció sostenible d’aliments. Analitzem salut humana, medi ambient i benestar animal des d’una perspectiva integradora.

  → A LES 18H,

  XERRADA: BIODIVERSITAT I CANVI CLIMÀTIC, CANVIS I EFECTES DEL SECTOR PRIMARI (LA VINYA).

  A càrrec del Dr. Jaume Marlès Magre, Doctor en Ciència i Tecnologia Ambientals, Investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), Tècnic a CESPA SA.

  A la xerrada s’explicarà com el canvi global (l’augment de la població a les ciutats, les emissions de gasos d’efecte hivernacle, el canvi climàtic, el canvis d’usos del sòl, l’abandonament del sector primari, etc) afecta en la biodiversitat, el patrimoni natural i en la vida de la població.

  → A LES 21H,

  6a MOSTRA AUDIOVISUAL DE MEDI AMBIENT DEL PENEDÈS.

  El Olivo (2016). Història commovedora amb un clar missatge ecologista, sobre un arbre mil•lenari que s’erigeix en protagonista del llargmetratge. L’Alma té 20 anys i adora al seu avi, un home que porta anys sense parlar. Quan també es nega a menjar, la noia decideix recuperar l’arbre mil·lenari que la família va vendre contra la seva voluntat. Hauran de descobrir a quin lloc d’Europa està replantat, i portar-ho de tornada per plantar-se de nou en l’olivar familiar. (durada 94’)


 • Diumenge 27 de setembre

  → A LES 9H,

  PLOGGING PELS ENTORNS DEL MUNICIPI.

  Sortida pels entorns del municipi en diferents grups per tal de recollir els residus que ens trobem pel camí. Tindrem la satisfacció de mirar enrere i veure-ho tot ben net i crearem consciència d’aquesta realitat penosa que és trobar-se deixalles pels camins i vinyes que ens envolten. Recomanem portar calçat còmode i guants. Sortida des del Pati de l’1 d’octubre de 2017.

  → A LES 12H,

  XERRADA: L’ECONOMIA CIRCULAR I ECOINNOVACIÓ A L’EMPRESA.

  A càrrec de Montse Vendrell i Pep Vidal de La Balança, la botiga d’avui amb aliments de sempre.

  Ens presentaran l’economia circular com un sistema d’aprofitament de recursos en el qual prima la reducció, la reutilització i el reciclatge, i parlaran de l’origen del negoci, basat en tres eixos basics: la salut (menja bé, menja sa, el teu cos ho agrairà), el consum responsable i l’econòmic local.

  → A LES 13.30H,

  VERMUT POPULAR.

  Per finalitzar l’Eco Sant Cugat degustarem un vermut ecològic i de proximitat obert a tothom, amb la col·laboració de La Balança.


Tots els actes es realitzaran a l’aire lliure, al Pati de l’1 d’octubre de 2017 del Centre Cívic. En cas de pluja, es realitzaran a la Sala del Cafè.

Totes les activitats son gratuïtes i amb aforament limitat, ja que s’adaptaran a les mesures de contenció de la Covid-19.