IMG_20170924_180031

6a edició de l’Espai Salut

Edició 2018 Noticies

L’Espai Salut arriba a la 6a edició a de l’Eco Sant Cugat. Aquest és un espai paral·lel a la fira dedicat a les activitats i accions que fomenten la salut personal i col·lectiva, que s’ha anat consolidant durant els darrers anys, gràcies a la col·laboració d’Ecoxarxa Penedès.

Aquest any l’Espai Salut tindrà 3 espais diferents: menjador nou de la zona esportiva, la sala polivalent de la Llar d’Infants i el pati exterior de la Llar d’Infants.

En aquest espai podreu trobar xerrades i tallers divulgatius relacionats amb la salut en el seu sentit més ampli: alimentació, exercici, relacions, emocions, creativitat… com són teràpies naturals, tècniques manuals, energètiques, de creixement personal i/o espiritual, etc.

LES ACTIVITATS DE L’ESPAI SALUT

El diumenge 30 de setembre, des de les 11h del matí i fins les 20h de la tarda, hem planificat les activitats (totes elles gratuïtes) que a continuació us detallem:

D’11H A 20H, ESPAI DE MEDITACIÓ PER LA PAU. La meditació és el cultiu de l’espai interior, del lloc de silenci des d’on podem observar els nostres pensaments, les nostres emocions, sensacions i el món exterior….com núvols passant pel cel… Cultivant la Pau en el nostre interior contribuïm a la Pau en el nostre entorn i a la Pau al món. Persones de diferents àmbits s’ofereixen a guiar-nos en aquest Espai de Meditació per la Pau en torns de 30 minuts, que s’alternaran amb altres de la mateixa durada de meditació lliure. Et convidem a participar, a posar cada un de nosaltres el nostre granet de sorra, per ajudar a construir entre tots la Pau que tant desitgem. Espai obert a tothom. Es prega respectar els horaris establerts guiats.

Espai: Escola Les Vinyes

A LES 11H, TALLER: TEATRE PER REINVENTAR-TE. El teatre et dona un espai lúdic on connectar amb el teu entusiasme i volar més enllà del que ja coneixes. Un camí de creixement que desperta la teva creativitat i que permet descobrir-te i reinventar-te, tot desenvolupant les teves capacitats i deixant anar creences que et limiten. Per a joves i adults a partir de 16 anys. A càrrec de Hedy Kramer.

Espai: Menjador

A LES 11H, TALLER DE VEU: SONANTSONS. Exploració col·lectiva del so de la nostra veu, consciencia del nostre instrument-cos, exercicis cos-veu i aprenentatge d’una cançó amb petita coreografia rítmica. Es tracta de reconnectar amb el potencial de la pròpia veu, de la seva força per a un mateix i pel grup on es reconeix ràpidament l´harmonia que es genera cantant juntes. Per a joves i adults. A càrrec de Lluïsa Millán.

Espai: Sala polivalent

A LES 12.30H, TALLER DE PINTURA: PINTEM SENSE PENSAR. Es tracta de pintar un quadre amb pintura a l’oli. Primer embrutant-lo amb punts, ratlles… fent servir esponges, draps… deixant anar el que sents… sense pensar… Després observar el que surt…i acabar el quadre donant forma amb un pinzell el que veu cadascú. Per a joves i adults a partir de 20 anys. No cal tenir coneixements de pintura. A càrrec de Montse Soler

Espai: Pati Exterior

A LES 17.00H, CONSTEL·LACIONS FAMILIARS. Una eina que aporta pau a l’individu. Breu taller sobre les normes i les dinàmiques familiars. «Qui no coneix la seva historia, tendeix a repetir-la». Per a totes les edats. A càrrec d’Eva Torrens i Mayte Ortiz.

Espai: Menjador

A LES 17.00H, ELS REGISTRES AKÀSHICS O EL LLIBRE DEL CAMÍ DE L’ÀNIMA. L’Akasha és un camp d’energia infinit i una part d’aquesta energia es pot traduir en informació que ens ajudarà en la nostra transformació, coneixement, sanació i un llarg etcètera. A càrrec de M. José Mas.

Espai: Sala Polivalent

A LES 17.00H, JOC DE ROL: VINE A JUGAR AL JOC DEL JECO. Amb aquest joc de rols aprenem a explorar i transformar els conflictes amb la base de la comunicació no violenta. Per a infants i adults (infants a partir de 5 anys acompanyats i de 10 anys sols). A càrrec de Franzina Balagué.

Espai: Pati exterior

A LES 18.30H, TALLER DE RISOTERÀPIA: EL RIURE CORPORAL. Taller en el que practicarem el riure que no requereix ni d’humor ni de acudits. Riem per que som feliços, o som feliços per que riem? En aquest taller descobrirem el motor del riure, com activar-lo i connectar amb la seva vibració. El riure la porta que obre el cor. Per a totes les edats. A càrrec de Fina Belda.

Espai: Menjador

A LES 18.30H, TALLER D’ABRAÇADES: ABRAÇA’M! Un acte tant natural com una abraçada pot ser la porta de connexió amb el nostre ser. Descobriràs en primera persona com l’abraçada per sí sola ja produeix un efecte terapèutic sobre el cos i la ment. Per a totes les edats. A càrrec de Rut Raventós.

Espai: Pati exterior

A LES 18.30H, TALLER DE PERCUSSIÓ: VINE A TOCAR EL TIMBAL AMB LA BATUCADA! Es tracta d’un taller d’iniciació de tocar el timbal per a veure si t’agrada. Per infants i adults a partir de 10 anys.

Espai: Ubicació a determinar. Punt de trobada entrada de l’Espai Salut