Arrenquen els preparatius per la campanya Let’s clean up Europe 2018

Noticies

De l’11 al 13 de maig se celebra una nova edició de “Let’s Clean Up Europe”, la campanya europea contra l’abandó de residus. Un seminari el 5 de març presenta les novetats de l’edició d’enguany.

La campanya mobilitza cada any centenars de milers de persones a tota Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura. Entitats, escoles i organitzacions poden inscriure durant el mes de març les seves accions de recollida dels residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

Dimecres 5 de març es pot assistir al seminari de preparació de la campanya Let’s Clean Up Europe, en el que es presentaran activitats pedagògiques i esportives vinculades a les operacions de neteja. Per assistir cal inscriure’s a través del formulari .

infografica_eng_def

Una de les novetats de l’edició d’enguany és la creació d’un gran repte esportiu al llarg de Catalunya, que consistirà a córrer 7 maratons per la natura, mentre es retiren residus dels espais naturals. L’anomenada Ultra Clean Marató serà abanderada pels corredors Albert Bosch i Nicole Ribera, que travessaran Catalunya recorrent àrees on actuen entitats i altres organitzacions ambientals.

Els voluntaris i les voluntàries podran acompanyar-los en una part o en la totalitat del projecte, tot implicant-se en la protecció de la natura. La iniciativa sorgeix del desig de connectar la campanya Let’s clean up amb la Setmana de la Natura, i es du a terme gràcies a  la col·laboració entre l’Agència de Residus de Catalunya, la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya i la Xarxa de Custòdia del Territori.

El 2017 es van organitzar 4.586 accions de Let’s clean up a Europa, amb la participació de 505.000 persones. A Catalunya van ser 186, en rius, llacs i pantans , boscos i platges de 37 comarques, amb la participació de 8140 persones voluntàries.

Font: Xarxanet.org