Coneix el tractament de les aigües residuals al nostre territori

Noticies

Aquest any 2017 el dia Mundial de l’Aigua està dedicat a les aigües residuals, sota el lema “aigües residuals, per què malgastar aigua?”.

Se centra en el malbaratament de l’aigua i en com reduir i reutilitzar fins a un 80% de l’aigua que malgastem a les nostres llars, ciutats, indústries i agricultura i que retorna a la natura, contaminant el medi ambient i perdent nutrients valuosos. Cal augmentar la recollida i tractament de les aigües residuals i reciclar-les d’una manera segura. Alhora, ens cal reduir la quantitat d’aigua que contaminem i malgastem per ajudar a protegir el medi ambient i els recursos hídrics que ens són indispensables per la vida.

A la nostra comarca la Mancomunitat Penedès Garraf s’ocupa com a administració actuant de la recollida i transport de les aigües residuals, de la seva depuració i el seu retorn al medi natural. Per aquest motiu s’han organitzat per aquest mes de maig dues visites a instal·lacions dedicades al tractament de les aigües residuals al nostre territori.

L’objectiu és explicar les diferents fases del procés de depuració i tractament de l’aigua abans de ser retornada al medi natural i apropar la tasca del servei de sanejament i del laboratori d’aigües de la Mancomunitat, al conjunt de la població.

Les visites programades són:

  • Diumenge 14 de maig: visita a l’estació depuradora d’aigües residuals de Sant Pere de Ribes-Sitges.
  • Diumenge 28 de maig: visita a l’estació depuradora de Vilafranca del Penedès. També es visitarà el laboratori i podrem conèixer com s’analitzen les aigües.

Les visites són obertes a la ciutadania i es realitzaran en dos torns, a les 10h i a les 12h. Donat que les places són limitades, cal fer inscripció prèvia al telèfon 93 118 86 15 o al correu: educacioambiental@mancomunitat.cat.

Aquí podeu veure els cartells de cada una de les visites:

 Visita SPR-SitgesVisita SPR-Vilafranca