Herrera

Conferència de Joan Herrera a l’Eco Sant Cugat

Edició 2018 Noticies

El diumenge 30 de setembre a les 12.30h del migdia, el Joan Herrera, nou director general de l’Institut de Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), farà una conferència en el marc de l’Eco Sant Cugat.

Sota el títol ENERGIA I AUTOCONSUM, VECTOR DE CANVI, la conferència tractarà de les noves estratègies d’autoconsum, estalvi i generació d’energia a pobles i ciutats. Tot i viure en un país ric en sol, fins ara hi ha hagut pocs voluntat política, i ara cal veure quins són els canvis que es poden realitzar en el marc normatiu, acompanyant-ho de polítiques d’ajut i suport que permetin fer de l’energia un vector de canvi, d’apoderament de la ciutadania, de generació d’ocupació i de menor dependència energètica.

Joan Herrera Torres va ser diputat i portaveu del grup parlamentari Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) al Congrés dels Diputats, i actualment és director general de l’Institut de Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), òrgan depenent del Ministeri per a la Transició Ecològica. La seva missió és treballar per aconseguir els objectius estatals en matèria d’eficiència energètica i energies renovables, així com en altres tecnologies baixes en carboni.

Nascut el 1971, és advocat, llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, especialitzat en temes de dret urbanístic i dret del medi ambient, amb un postgrau a la Universitat Pompeu Fabra.

Durant la seva etapa política, Joan Herrera va ser diputat al congrés espanyol durant dues legislatures, del 2004 al 2010. També va ser diputat i president del grup parlamentari d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya. La seva activitat parlamentària sempre va estar vinculada a l’economia verda i va ser portaveu i impulsor de diferents iniciatives en matèria energètica i ambiental.

L’any 2016 va abandonar la primera línia de la política per exercir com a advocat i soci al despatx Sinergia EDM (Energia, Dret i Medi Ambient) i dirigir l’Escola de Quadres de CCOO i també és patró de la Fundació Energies Renovables i autor de dos llibres i nombrosos articles.