Plogging pels entorns de Sant Cugat Sesgarrigues

Edició 2019 Noticies

l plogging ja és aquí! Arriba la primera trobada per arreplegar escombraries mentre sortim a corre o a passejar pels camins del nostre entorn.

Aquest revival brossaire va néixer a Suècia fa un parell d’anys: els suecs, sempre a l’avantguarda mediambiental, van inventar el plogging a partir d’unir la seva expressió plocka upp i el jogging,  i des de llavors la pràctica s’ha anat estenent pel món.

El fenomen ha guanyat tants adeptes, els ploggers, que el plogging ja es practica en més de 100 països i unes 20.000 persones surten a córrer a netejar el planeta, segons les dades de la pàgina oficial d’aquesta nova disciplina esportiva. El contagi d’aquesta febre eco esportiva ha arribat fins als Estats Units, Mèxic, Argentina o Costa Rica i s’ha estès per diferents països europeus com Noruega, Finlàndia, França o Escòcia.

El plogging ha de servir per despertar consciències, però ja ho diu la dita popular: no és més net qui més ploggeja, sinó qui menys embruta.

Per anar a practicar plogging pels entorns del municipi, ens trobarem a l’Era del Cafè el dissabte 28 de setembre. Recomanem portar calçat còmode i guants.

 Plogging