LOGO-MAMA

Quarta Mostra Audiovisual de Medi Ambient del Penedès

Edició 2018 Noticies

Aquest any se celebrarà la quarta MOSTRA AUDIOVISUAL DE MEDI AMBIENT DEL PENEDÈS.  Serà el dissabte 29 de setembre a partir de les 18.00h, a l’auditori del Centre Cívic i l’entrada és gratuïta.

La mostra constarà de 6 projeccions relacionades amb temàtiques mediambientals i ecològiques.

Les projeccions seran les següents:

Garlandes a Santa Fe del Penedès (2007).Audiovisual que mostra l’elaboració de garlandes per part de la família Sadurní Hill de Santa Fe del Penedès. La garlanda és una coca típica del Penedès en forma de tortell ensucrat i amb cresta. Joan Sadurní abans de deixar l’ofici va voler salvaguardar en aquesta filmació la manera tradicional de fer garlandes en un forn de llenya. La presentació a càrrec de la historiadora M. Teresa Sadurní. Amb la col·laboració de l’Associació Amics de la Font del Cuscó, l’Institut d’Estudis Penedesencs i la 8a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de la Generalitat de Catalunya. (durada 15’)

Yaku Chaski Warmikuna: Mensajeras del Río (2016). A l’Amazònica, l’ampliació de la frontera petroliera posa en perill la vida. Però el missatge defensor arriba a les comunitats, seguint la llera dels rius. Una travessia per la selva equatoriana que esdevé un viatge femení i valent, en defensa de la naturalesa i dels drets de les dones. (durada 5’)

La batalla de las cacerolas (2017). La lluita de les dones de Tepoztlán a Mèxic, en contra dels megaprojectes que constantment amenacen la seva comunitat. Història de resistència social on s’utilitzava com a arma principal el so de les seves cassoles. (durada 5’)

Guardiana de los ríos (2016). Berta va sembrar la llavor. Les seves filles, la seva mare, el seu fill, el seu nét, els seus amics i amigues. Tots i totes porten present el seu exemple de lluita i coneixen que l’amenaça a Hondures és latent. La defensa dels béns naturals és cada vegada més dura, però la força de la guardiana dels rius roman. (durada 6’)

Fauna salvatge a Sant Cugat Sesgarrigues (2018). Audiovisual que mostra com viuen en el nostre entorn, els porcs senglars, els conills, les guineus, els toixons, els pardals, les garses, els xoriguers, les òlibes, etc. Ha estat realitzat per membres de l’Associació Amics de la Font del Cuscó amb càmeres de fototrampeig. Aquesta tècnica de col·locar una càmera amb sensors que s’activa amb el moviment permet observar, fotografiar o filmar la fauna salvatge i és una bona eina per descobrir la vida dels animals, ja que permet obtenir molta informació sense molestar-los. (durada 15’)

Al descans podrem fer un mos a càrrec dels alumnes de 6è de l’Escola Les Vinyes.

A les 20.30h: A Plastic Ocean (2016). El documental mostra els efectes devastadors de la contaminació del plàstic als nostres oceans. Durant quatre anys un equip de productors, especialistes i científics, amb la direcció de Craig Lesson viatgen a una vintena d’indrets del món per explorar l’estat precari dels nostres oceans, destapar les veritats alarmants sobre la contaminació provocada pel plàstic i revelar les solucions que es poden posar en marxa de manera immediata. (durada 102’)

 

Col·laboren amb la Mostra:

Logos Mostra