Antecedents

  • 2003
    Des de l’entitat municipal Amics de la Font del Cuscó, sorgeix la idea de fer una Fira monogràfica sota la temàtica de sostenibilitat i ecologia, i que alhora fos un referent territorial. És d’aquí on sorgeix la Fira Mediambiental del Penedès Eco Sant Cugat
.

  • 2005
    L’Ajuntament decideix fer un pas endavant amb una implicació clara de recursos humans i finançament, i des d’aleshores la Fira ha aconseguit esdevenir l’eix vertebrador d’un projecte més ambiciós de l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues al voltant d’ambientalitzar la gestió municipal i la vida quotidiana de la ciutadania.

A través de la implicació clara de l’Ajuntament, la Fira s’ha convertit en un referent comarcal i en una marca de caràcter de Sant Cugat Sesgarrigues.

Foto

L’Eco Sant Cugat és una fira en la qual, anualment i durant un cap de setmana, es busca la complicitat i la corresponsabilitat del gran públic per convertir-lo en actor clau i actiu en la millora del medi ambient. La fira té un clar component educatiu i pedagògic, que cerca el binomi de la informació i formació per una participació activa dels visitants.

Al llarg de totes les edicions que s’han celebrat de l’Eco Sant Cugat s’han mantingut les tres premisses que donen sentit a la Fira: CONSUM, ESTALVI I SOSTENIBILITAT, millorant any rere any, el nivell qualitatiu i quantitatiu.

La fira va destinada a tot el públic en general, principalment a aquelles persones sensibilitzades amb el medi. En tot cas, està oberta a grans i petits que vulguin endinsar-se una mica més en el món de les energies renovables, construcció sostenible, estalvi d’aigua, la mobilitat, etc i que vulguin aprendre alternatives de reciclatge.


Foto-2

A través de tallers, xerrades, conferències, estands del sector públic i privat, i les diferents activitats que any rere any es van programant, treballem per augmentar el nivell d’eficàcia educativa i de motivació en les bones pràctiques envers el medi ambient. Aquestes activitats són obertes a totes les edats, i amenes per aconseguir una educació fàcil en un tema prioritari com és el la preservació del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

L’Eco Sant Cugat esdevé cada any un punt de trobada i de promoció de les institucions públiques, les empreses, els professionals, els agents socials i les entitats que ajuden a avançar cap al desenvolupament sostenible mitjançant les seves pràctiques respectuoses amb la protecció del medi.

Amb la fira, Sant Cugat Sesgarrigues referma el seu compromís en la defensa de l’entorn i en l’aposta per assumir la sostenibilitat, en els vessants ambiental, social i econòmic. Aquest és un camí que hem de fer conjuntament i que exigeix un gran canvi en les conductes i les prioritats de tots nosaltres.