En aquest pàgina podeu trobar tota la programació de l’Eco Sant Cugat 2022. Començant amb els actes previs, i totes les activitats del diumenge 25 de setembre!

També us podeu descarregar el tríptic d’enguany AQUÍ!

Programa Eco Sant Cugat 2022

Dijous 22 de setembre

Al Centre Cívic:

→ A les 17h, Taller pràctic d’embolcall reutilitzable.

Farem un embolcall sostenible i reutilitzable per l’esmorzar o berenar de cada dia, dins la campanya ‘Adeu plàstics’.  Inscripcions prèvies a 616.40.52.18 o scs.dinamitzacio@santcugatsesgarrigues.cat

Divendres 23 de setembre

Al Centre Cívic:

→ De 18h a 21h, Exposició Prou Plàstics!

Cedida per la Mancomunitat Penedès-Garraf i amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.

Pretén sensibilitzar-nos sobre la problemàtica dels plàstics en general i especialment en els plàstics d’un sòl ús. L’exposició tractarà del problema dels microplàstics, dels plàstics al mar, i veurem les possibles alternatives. Cal  repensar un model que contempli productes més factibles que fomentin una economia circular i sostenible.

A l’Auditori del Centre Cívic:

→ A les 19.30h, Acte inaugural de benvinguda de l’Eco Sant Cugat.

→ A les 19.45h, 8a MAMA Km0 (Mostra Audiovisual de Medi Ambient del Penedès). Entrada gratuïta

Alcarràs (2022)

Dirigida per Carla Simón, i guanyadora de l’Os d’Or a la setanta-dosena edició de la Berlinale, aquesta pel·lícula rodada en català està ambientada a Alcarràs (comarca del Segrià), i la trama consisteix en un drama rural familiar sobre la desaparició de les activitats agrícoles, que gira al voltant de la intenció d’instal·lar plaques solars en una parcel·la agrícola dedicada fins ara al cultiu del presseguer, cosa que empeny els membres d’una família a retrobar-se. Durada 120’

Al Hall del Centre Cívic:

Acabada la pel·lícula, se servirà una copa de cava per celebrar el 20è aniversari de l’Eco Sant Cugat.

Dissabte 24 de setembre                             

Al Centre Cívic:

→ De 16.30h a 21h, Exposició Prou Plàstics!

→ A les 16.30h, Taller familiar de bijuteria

Vine i participa al taller de bijuteria per poder elaborar amb les teves mans bijuteria i complements personalitzats, una experiència artesanal única. A càrrec de Lirios Pascual, tallerista local.

→ A les 17.30h, Berenar Popular a càrrec de LA BALANÇA.

→ A les 18h: MAMA FAMILIAR (Mostra Audiovisual de Medi Ambient del Penedès). La mostra es farà a l’auditori del Centre Cívic i l’entrada és gratuïta.

Ainbo: La guerrera de l’Amazones (2021).  

Dirigida per Jose Zelada i Richard Claus. La petita Ainbo viu a la selva amazònica. Un dia comença un viatge per salvar el seu poble del poder destructor de l’home blanc. L’acompanyen els seus dos guies espirituals: un armadillo i un tapir. (durada 84’)

→ A les 20.30h, Sortida naturalista a la Font del Cuscó.

Passejada i sopar a la Font del Cuscó acompanyats del naturalista Joan Compte Rial, que ens ajudarà a descobrir la petita fauna amagada del nostre entorn i les diferents espècies vegetals i animals. Cal portar sopar, calçat adequat, aigua i llanterna. Sortida des del Pati de l’1 d’octubre de 2017.

Diumenge 25 de setembre

→ A les 9h, Caminada Popular. Des de la Plaça de l’Església. Organitzada per l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues i guiada per l’excursionista penedesenc Toni Inglada. Amb la col·laboració de Mas Comtal.

Caminada entre vinyes per diferents punts d’interès patrimonial i paisatgístic de la zona, de dificultat entre fàcil i mitja. Es recomana portar calçat adient per la muntanya, gorra, aigua i esmorzar. Acabarem amb un petit refrigeri a l’arribar.

→ De 9h A 13h, Trobada d’Intercanvi de Plaques de Cava. Al carrer Doctor Robert. Organitzat per l’Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava del Penedès. Per participar a la trobada o reservar plaça contacteu amb: 667 69 90 92

→ A les 9.30h, Bicicletada popular Vilafranca – Sant Cugat Sesgarrigues. Sortida des de la Plaça de les Arts de Vilafranca. Organitzada pel CEP Centre Excursionista del Penedès i patrocinada per Fleca Fontanals.

Apte per a tots els públics amb pica-pica pels participants a l’arribada. Podeu fer la inscripció (no obligatòria) a la web del Centre Excursionista: cep.cat

→ De 10h A 19h, Estands i expositors. Pels carrers del municipi.

Mostra de productes relacionats amb el medi ambient, com les energies renovables, l’estalvi d’aigua, la mobilitat sostenible, l’educació mediambiental, productors artesans agroalimentaris penedesencs i entitats i comerços  del municipi.

→ De 10h a 20h, Exposició Prou Plàstics! Durant el dia es faran visites guiades a les 11h, a les 12h, a les 17h i les 18h.

→ A les 11h, Rebuda institucional i tomb per l’Espai Firal d’estands i expositors.

→ A les 11.30h, Xerrada de presentació de La Gatera, el projecte d’obrador agroalimentari col·lectiu del Penedès.

Presentació del projecte de l’obrador agroalimentari col·lectiu, una eina amb gran potencial per elaborar productes agroalimentaris de proximitat, donar valor afegit als excedents de les finques i compartir infraestructures, per crear un espai de formació i tradició agroalimentària.

→ A les 19h, Xerrada: “Què porta un fotògraf de natura a la motxilla?”. A càrrec de Raimon Santacatalina, ambaixador de Nature First.

El fotògraf de natura Raimon Santacatalina ens ensenyarà tot el material que s’utilitza per fer fotografies de natura, i explicarà les diferents disciplines que es realitzen en el medi natural.

A l’Auditori del Centre Cívic

→ A les 19h, 7a MAMA INTERNACIONAL (Mostra Audiovisual de Medi Ambient del Penedès). A l’Auditori del Centre Cívic.

A Plastic Ocean (Un oceà de plàstic). (2016)

Dirigit per Craig Leeson, aquest documental revela el greu i irremeiable impacte de les deixalles del plàstic, un dels materials més nocius per al medi ambient, a les aigües marines. Premi especial al millor documental per a la Conscienciació Mediambiental 2020. (durada: 102’)

A l’Espai Salut:

→ A les 10.30h, Taller Kundalini Ioga. A la Piscina Municipal.

Coneixerem una tècnica mil.lenària coneguda com el Ioga de la Consciència, que es basa en sèries d´exercicis i respiracions en un ordre específic (kriyes) que potencien els òrgans i sistemes del cos, canvien patrons mentals, milloren la salut i transformen l´estat d´ànim de la persona practicant, aconseguint benestar i vitalitat. A càrrec de Olga Pritipal Kaur. S’aconsella inscripció prèvia a: scs.dinamitzacio@santcugatsesgarrigues.cat

→ A les 11.45h, Taller de meditació en moviment. A la Piscina Municipal.

Creades pel místic indi Osho, son unes tècniques de desbloqueig a través de la respiració i el moviment. Es tracta d’una meditació que manté la ment en constant activitat i al mateix temps permet un alt grau de relaxació i concentració. Connecta amb el teu interior i et proporcionarà altes dosis d’energia i vitalitat. A càrrec de Núria Pitarch. S’aconsella inscripció prèvia a: scs.dinamitzacio@santcugatsesgarrigues.cat

A l’Espai Tallers:

→ D’11h a 19.00h, activitats lúdiques i gratuïtes per a tots els públics.

Taller de construcció de menjadores per a ocells que es podran col·locar al jardí, al balcó de casa o fins i tot al pati de l’escola. Seran molt útils a les estacions més fredes quan hi hagi escassetat d’aliments i alhora ens permetrà observar els ocells de  més a prop quan vinguin a menjar.  A càrrec de Molí del Foix, Centre d’interpretació Històric i Natural de Santa Margarida i els Monjos.

Taller “Adeu plàstics!”. En el marc de la campanya per reduir els plàstics d’un sòl ús, farem un taller de sensibilització on construirem un joc tan tradicional com un bilboquet. A càrrec del Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf.

Divertixocs ecològics: Activitat infantil i familiar semblant a uns autos de xoc, però aquests són ecològics i molt originals, ja que estan formats per grans flotadors. No utilitzen energia elèctrica, sinó que es mouran amb la força motriu que facin les persones participants amb els seus propis peus.

Jocs de fusta gegants: Col·lecció de jocs de fusta gegants, jocs d’habilitat, estratègia, lògica, agilitat, motricitat, per a totes les edats, individuals i per fer en grup.

A l’Espai Gastronòmic:

→ De 12h A 16h, es podrà degustar el menú de proximitat de la Fira al Pati de l’1 d’octubre de 2017 del Centre Cívic. A càrrec de la Food Truck EL CIGRÓ D’OR.