Recursos per entendre millor el mercat elèctric i la factura elèctrica

Noticies Sin categoría

30 minuts: Un rebut amb poca llum

És inevitable que l’electricitat continuï pujant? A què es destinen els diners que paguem en la factura? Per què el rebut de la llum és tan difícil d’entendre? Podem trobar les respostes en aquest reportatge del 30 minuts sobre la factura elèctrica, emès el 17/02/2013.

http://www.tv3.cat/videos/4467151/Un-rebut-amb-poca-llum

El rebut de la llum: de tot menys claror

Pep Puig és un gran expert en qüestions energètiques i mediambientals. Està doctorat en Enginyeria Industrial per la UPC, i és membre del Departament de Geografia de la UAB.

En aquest programa de “Singulars” El rebut de la llum: de tot menys claror, ens explica que el sistema elèctric espanyol acumula un dèficit de més de 25 mil milions d’euros, derivat de la diferència entre els costos que el govern reconeix als oligopolis i els costos reals de funcionament del sistema. Aquests oligopolis han posat en el punt de mira les energies renovables com les causants de tots els mals del sistema, però la realitat és que la presència en el mercat de les energies de generació renovable modifica els preus de mercat i els abarateix.

Quant costa generar, transportar, distribuir i comercialitzar l’electricitat que ens arriba a casa? En aquest programa del Singulars emès el 06/02/2013 ens donen les respostes.

http://www.tv3.cat/videos/4454151/Pep-Puig-El-rebut-de-la-llum-de-tot-menys-claror